Components

Imagen Slider1

Els components del hardware

Seguidament, us presentem un llistat dels components de hardware.

Placa base

Placa base (motherboard): La Placa base és una placa destinada a intercomunicar els diferents components, formant així, un ordinador

motherboard

CPU

CPU: Aquest dispositiu té la tasca d’interpretar i executar les instruccions rebudes del sistema operatiu, a més d’administrar les peticions realitzades pels usuaris a través dels programes.

cpu

Memòria RAM

Memòria RAM: La memòria RAM o Memòria volàtil, és on l’ordinador emmagatzema els programes, dades i resultats tràmit per la CPU, el que permet la seva ràpida recuperació per part del sistema, brindat així una millor rendiment. Aquesta memòria és diu volàtil perquè emmagatzema les dades mentre l’ordinador està en funcionament, quan l’ordinador s’apaga s’eliminen les dades emmagatzemades

ram

Unitats d'emmagatzematge

Unitats d’emmagatzematge: Són tots aquells dispositius destinats a l’emmagatzematge de les dades del sistema o del usuari, és a dir, el lloc físic on s’ubica el sistema operatiu, els programes i els documents de l’usuari. Alguns exemples són: discos rígids, unitats de CD, DVD o Blu Ray, pendrives o discos externs extraïbles.

disc dur

Dispositius de sortida

Dispositius de sortida: Són els dispositius encarregats de mostrar a l’usuari els resultats de les seves operacions. Alguns exemples són: monitors, impressores i tot allò que serveixi a l’usuari la possibilitat de veure el resultat del seu treball.

impressora

Dispositius d'entrada

Dispositius d’entrada: Dispositius que permeten l’ingrés d’informació a l’ordinador. Alguns exemples són: els teclats, els ratolins i altres dispositius.

teclat

Dispositius mixtes

Dispositius mixtes: Aquests són components que lliuren i reben informació. Alguns exemples són: targetes de xarxa, mòdems i ports de comunicacions, entre d’altres.

targetaxarxa